Verkkokauppa » Teetarvikkeet » Teekannut ja kupit »

Gaiwan #2


Hinta
44.46
USD $
+ toimituskulut
Sis. alv 0%



Tätä tuotetta voi tilata maksimissaan varastossa olevan määrän. Et voi lisätä ostoskoriin enempää kuin sitä on varastossa.


Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Tilaa ilmoitus, kun tuotetta tulee lisää varastoon

Tuotteen kuvaus
Alkuperä: Jingdezhen, Kiina
Tekija: Jing's Studio

Halkaisija: 10 cm
Korkeus: 6 cm
Tilavuus: 120 ml
Asetin halkaisija: 11.5 cm

Gàiwǎn (盖碗/蓋碗; "kansikulho") on kannellinen teenhaudutuskuppi, johon teelehdet laitetaan hautumaan ilman erillistä sihtiä. Kun tee on hautunut tarpeeksi, sen voi kaataa juomakuppiin niin, että gaiwanin raollaan oleva kansi pitää lehdet sisällä. Gaiwan on simppeli mutta monikäyttöinen astia, ja sillä kaataa teen nopeasti, mikä on hyvä ominaisuus tarkkaa haudutusta vaativille teelaaduille. Lasitetun pinnan vuoksi gaiwanissa voi huoletta hauduttaa mitä vain, eikä se vaikuta teen makuun.

Kiinassa gaiwan oli alkujaan juomakuppi, josta tee ryystetään suoraan, ja lehtiä annostellaan tarpeeksi vähän, jotta teestä ei tule liian kitkerää. Nykyisin tunnetumpi käyttötapa gaiwanille on gongfu-haudutus, jossa teelehtiä annostellaan reipas määrä ja haudutukset ovat lyhyitä, toiseen astiaan kaadettavia.

Gaiwanilla on useita mahdollisia kaato-otteita. Yleisin ote on yhden käden peukalo ja keskisormi (tai nimetön) kulhon vastakkaisilla reunoilla, etusormen pidellessä kannen nuppia. Jos gaiwanilla on aluslautanen, aluslautasesta itsestään voi ottaa peukalolla ja nimettömällä kiinni, jolloin kulho-osan mahdollisesti kuumat reunat eivät pääse polttamaan sormia. Tassiote onnistuu myös kahdella kädellä, peukalot kannen nupilla ja muut sormet lautasen alla. Jos gaiwanin kulhon nostaa aluslautaselta erilleen, on hyvä varoa, ettei lautanen lähde kosteuden luoman imun mukana ilmaan.

Kommentit
Lisää kommentti