Verkkokauppa » Tumma tee »

Goishicha

Goishicha

Hinta
9.80

Hinta sis. alv 14%

Määrä
kpl

Koko
10 g
20 g +8.70 €


Saatavuus
Heti

Varastotilanne

Tuotteen kuvaus
Kōchi, Japani – 2016

Vaihtoehtojen sisällön koostumus:
10 g: 3–5 kpl, 2–4 g/kpl
20 g: 4 kpl, 4–8 g/kpl

Goishicha on tehty syyssadon isoista bancha-lehdistä, jotka on fermentoitu kahteen kertaan, ensin ulkoilmassa ja sitten sammiossa, ja lopuksi kypsytetty tee leikataan neliönmuotoisiksi paloiksi. Tuloksena on luumua ja hunajamelonia muistuttava pehmeä ja happamanmakea maku.

Nimi goishicha (碁石茶) tarkoittaa go-kiviteetä, viitaten go-lautapelin nappuloihin.

Testauksemme perusteella parhaat haudutustavat goishichalle ovat keittäminen tai gongfu-haudutus. Keitettävään veteen voi laittaa jo kylmänä palan teetä, ja antaa sitten veden kiehua muutama minuutti. Samat lehdet voi keittää ainakin kolme kertaa, ja viimeisellä kerralla voi keittää aika pitkäänkin. Gongfu-tyyli toimii periaatteessa niin kuin muillakin teillä, haudutusaika tosin voi olla normaalia pidempi ja teepaloja voi hieman jakaa pienemmiksi lastuiksi, niin ne antavat makua paremmin.

Kommentit
Lisää kommentti