Nauti kiinalaista vihreää teetä “Grandpa style”


Teeopas by Xinyuan S., 25.05.2020

Kevät tarjoaa vuoden raikkaimmat vihreät teet, jonka vuoksi se on juhlan aikaa monille teeystäville! Kaukaisessa Aasiassa huhtikuun alussa teepensas heräsi ja puhkesi lehteen talviunen jälkeen; teenpoimijat keräsivät herkkiä nuppuja taitavasti; teetekijät taikoivat tuoreista teenlehdistä kaunista teetä; lopuksi me teeihmiset haudutamme teestä kupin kevättä.

Pari viikkoa sitten haudutimme TeeMaassa Anhua Pine Needle vihreää teetä eri tavoilla tutkiaksemme mikä haudutustapa on paras. Testin jälkeen löysimme suosikkimme: "Grandpa style" ja Gongfu haudutus Gaiwanilla tai pienellä lasikannulla. Suosittelemme “Grandpa style”-haudutusta kun haluat hyvää teetä helposti kotona tai toimistossa.

"Grandpa style" (kulhotee) on yksinkertaisesti kaunis.

Tarvikeet:
Kulho, teekuppi, muki tai lasi (kuumalle juomalle)

Ohje:
1 - 2 tl vihreää teetä, 80 - 90°C vettä, odota ja katso teelehtiä tanssimassa ja tee on VALMIS!

Vinkki!
Nauttiaksesi teelehtien aromista, esilämmitä astia, lisää tee, ravista hellästi ja haistele…

Monet kiinalaisetkin haudutavat vihreää teetä Grandpa style! Korkealuokkainen kiinalainen vihreä tee koostuu vain nupuista tai nupuista ja nuorista lehdistä. Lehdet pysyvät ehjinä prosessoinnissa. Tuloksena kauniit ballerinat tanssivat kupissasi. Se aina tuo hymyn kasvolleni. :))

Alkukevät vihreä tee on arvokasta. Se pitää poimia käsin. 60,000 - 80,000 nupusta tulee 1kg teetä. Se on käsintehty kokonaan tai osittain. Kun juon teetä, joskus muistan kuinka paljon kovaa työtä menee tähän kauniiseen vihreään kuppiin. Tuntuu onnekaalta ja kiitolliselta. :))

2020 Xihu Longjing 43 Fancy
20/40/100 g | Zhejiang, Kiina | alkukevät | 2020
alkaen 8.00 €
(1)
2020 Biluochun
20/40/100 g | Jiangsu, Kiina | alkukevät | 2020
alkaen 6.00 €
(4)
2020 Anhua Pine Needles (Songzhen) [VILLI]
20/40 g | Mianyang, Sichuan, Kiina | 2018
alkaen 16.90 €
(4)

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vihreän teen hauduttaminen

Teen maailmassa vihreät teet ovat tarkimpia sen suhteen, missä lämpötilassa niitä hauduttaa. Moni on pelästynyt vihreän teen kitkeryyttä, kun teetä on haudutettu kiehuvan kuumassa tai liian pitkään – tai pussiteenä, missä muodossa vihreä tee pääsee aniharvoin oikeuksiinsa. Vih...

Maistuva kylmähaudutettu jäätee

Maistuva kylmähaudutettu jäätee, helppoa kuin yhteenlasku! Kylmähauduttaminen on sananmukaisesti teelehtien laittamista kylmään veteen, jolloin teehen tulee erilainen, kylmään juotavaan sopivampi makumaailma kuin kuumassa haudutettuna.En tarkalleen muista milloin saimme TeeMaassa...

Perustason teevinkkejä

Teehen ja teen hauduttamiseen liittyviä perustason ohjeita. Esim. kuinka vihreä tee haudutetaan hyvin ja kuinka jääteetä valmistetaan.