TeeMaan TeeBlogi

Oolong-teestä, osa 1: Alkuperäseudut

Olen kaavaillut juttusarjaa oolong-teistä. Oolongit ovat teeluokka, joka on kiinnostanut minua paljon viimeaikoina. Aloitetaan perusteista, mitä oikein on oolong? Oolong on siis teeluokka, kategoria, tai genre. 烏龍 lausutaan “wulong” standardikiinaksi, ja tuo sana o...

Vihreän teen hauduttaminen

Teen maailmassa vihreät teet ovat tarkimpia sen suhteen, missä lämpötilassa niitä hauduttaa. Moni on pelästynyt vihreän teen kitkeryyttä, kun teetä on haudutettu kiehuvan kuumassa tai liian pitkään – tai pussiteenä, missä muodossa vihreä tee pääsee aniharvoin oikeuksiinsa. Vih...

Teen luokittelusta, osa 2: ryhmittely makumaailmoittain

Häkellyttävän monipuolista teen maailmaa on ryhmitelty monella tapaa. Mika Hannolan blogipostaus esittelee vallitsevan tavan hahmottaa tee kuuteen ryhmään. Artikkelin ensimmäisessä osassa esitin huomioitani siitä, ja tässä osassa esitellään kehittelemäni malli, jossa teetä ryh...

Maistuva kylmähaudutettu jäätee

Maistuva kylmähaudutettu jäätee, helppoa kuin yhteenlasku! Kylmähauduttaminen on sananmukaisesti teelehtien laittamista kylmään veteen, jolloin teehen tulee erilainen, kylmään juotavaan sopivampi makumaailma kuin kuumassa haudutettuna.En tarkalleen muista milloin saimme TeeMaassa...

Teen luokittelusta, osa 1: tee prosessoinneittain

Teen maailma on häkellyttävän monipuolinen, ja uuden teen ystävän onkin helppo eksyä. Loppujen lopuksi jokainen teelaatu on uniikki, sillä on usein oma pensaslajike, historia, kotipaikka, prosessointityyli ja se on tapana hauduttaa tietyllä tapaa. Eri teitä on niin monia, että v...
Sivu 1 2