TeeMaan TeeBlogi

Vihreän teen hauduttaminen

Teen maailmassa vihreät teet ovat tarkimpia sen suhteen, missä lämpötilassa niitä hauduttaa. Moni on pelästynyt vihreän teen kitkeryyttä, kun teetä on haudutettu kiehuvan kuumassa tai liian pitkään – tai pussiteenä, missä muodossa vihreä tee pääsee aniharvoin oikeuksiinsa. Vih...

Teen luokittelusta, osa 1: tee prosessoinneittain

Teen maailma on häkellyttävän monipuolinen, ja uuden teen ystävän onkin helppo eksyä. Loppujen lopuksi jokainen teelaatu on uniikki, sillä on usein oma pensaslajike, historia, kotipaikka, prosessointityyli ja se on tapana hauduttaa tietyllä tapaa. Eri teitä on niin monia, että v...

Jessen mutinat Teemaan blogissa

Kirjoitan nyt ainakin jonkin aikaa blogipostauksia Teemaan blogiin. Aika näyttää, millaisiin aiheisiin sitä tulee päädyttyä, mutta yritän tässä aloituksessa hieman jäsennellä itselleni tekstien tavoitteita.Minähän olen itse teehen tyystin hullaantunut amatööri. Tee on vienyt minu...

Totuus vihreästä teestä

Vihreä tee on Suomessa ja länsimaissa yleistynyt valtavan paljon viimeiset pari vuosikymmentä. Se on tarjonnut varteenotettavan vaihtoehdon mustan teen rohkeanpainokkaalle makuprofiilille, ja varsinkin teekauppojen myötä laadukasta (ei niin tappavan kitkerää) vihreää teetä on tul...

Teen maailma on laaja ja syvä – tervetuloa!

Hyvän teen parhaita puolia on se, kuinka helppoa siihen on päästä sisään. Teessä riittää uskomattoman paljon koettavaa ja opittavaa, ja silti voit valmistaa ja tutkia sitä juuri omaan tahtiisi ja tyyliisi. Muutamilla perusasioilla alustettuna pystyt navigoimaan teen maailmassa se...