TeeMaan TeeBlogi

Teen luokittelusta, osa 2: ryhmittely makumaailmoittain

Häkellyttävän monipuolista teen maailmaa on ryhmitelty monella tapaa. Mika Hannolan blogipostaus esittelee vallitsevan tavan hahmottaa tee kuuteen ryhmään. Artikkelin ensimmäisessä osassa esitin huomioitani siitä, ja tässä osassa esitellään kehittelemäni malli, jossa teetä ryh...

Maistuva kylmähaudutettu jäätee

Maistuva kylmähaudutettu jäätee, helppoa kuin yhteenlasku! Kylmähauduttaminen on sananmukaisesti teelehtien laittamista kylmään veteen, jolloin teehen tulee erilainen, kylmään juotavaan sopivampi makumaailma kuin kuumassa haudutettuna.En tarkalleen muista milloin saimme TeeMaassa...

Teen luokittelusta, osa 1: tee prosessoinneittain

Teen maailma on häkellyttävän monipuolinen, ja uuden teen ystävän onkin helppo eksyä. Loppujen lopuksi jokainen teelaatu on uniikki, sillä on usein oma pensaslajike, historia, kotipaikka, prosessointityyli ja se on tapana hauduttaa tietyllä tapaa. Eri teitä on niin monia, että v...

Jessen mutinat Teemaan blogissa

Kirjoitan nyt ainakin jonkin aikaa blogipostauksia Teemaan blogiin. Aika näyttää, millaisiin aiheisiin sitä tulee päädyttyä, mutta yritän tässä aloituksessa hieman jäsennellä itselleni tekstien tavoitteita.Minähän olen itse teehen tyystin hullaantunut amatööri. Tee on vienyt minu...

Totuus vihreästä teestä

Vihreä tee on Suomessa ja länsimaissa yleistynyt valtavan paljon viimeiset pari vuosikymmentä. Se on tarjonnut varteenotettavan vaihtoehdon mustan teen rohkeanpainokkaalle makuprofiilille, ja varsinkin teekauppojen myötä laadukasta (ei niin tappavan kitkerää) vihreää teetä on tul...
Sivu 1 2