Nettikauppa » Teetarvikkeet » Teekannut ja kupit »

Gaiwan, valkoinen posliini (90 ml, 80 ml ja 60 ml)


Hinta
14.35
USD $
+ toimituskulut
Sis. alv 0%

Määrä
kpl

Koko
60 ml (ilman aluslautasta)
80 ml +6.69 $
90 ml +9.56 $



Saatavuus
Heti

Varastotilanne

Tuotteen kuvaus


Alkuperä: Jingdezhen, Kiina
Tilavuus: 90 ml, 80 ml, 60 ml

Gàiwǎn (盖碗/蓋碗; "kansikulho") on kannellinen teenhaudutuskuppi, johon teelehdet laitetaan hautumaan ilman erillistä sihtiä. Kun tee on hautunut tarpeeksi, sen voi kaataa juomakuppiin niin, että gaiwanin raollaan oleva kansi pitää lehdet sisällä. Gaiwan on simppeli mutta monikäyttöinen astia, ja sillä kaataa teen nopeasti, mikä on hyvä ominaisuus tarkkaa haudutusta vaativille teelaaduille. Lasitetun pinnan vuoksi gaiwanissa voi huoletta hauduttaa mitä vain, eikä se vaikuta teen makuun.

Kiinassa gaiwan oli alkujaan juomakuppi, josta tee ryystetään suoraan, ja lehtiä annostellaan tarpeeksi vähän, jotta teestä ei tule liian kitkerää. Nykyisin tunnetumpi käyttötapa gaiwanille on gongfu-haudutus, jossa teelehtiä annostellaan reipas määrä ja haudutukset ovat lyhyitä, toiseen astiaan kaadettavia.

Gaiwanilla on useita mahdollisia kaato-otteita. Yleisin ote on yhden käden peukalo ja keskisormi (tai nimetön) kulhon vastakkaisilla reunoilla, etusormen pidellessä kannen nuppia. Jos gaiwanilla on aluslautanen, aluslautasesta itsestään voi ottaa peukalolla ja nimettömällä kiinni, jolloin kulho-osan mahdollisesti kuumat reunat eivät pääse polttamaan sormia. Tassiote onnistuu myös kahdella kädellä, peukalot kannen nupilla ja muut sormet lautasen alla. Jos gaiwanin kulhon nostaa aluslautaselta erilleen, on hyvä varoa, ettei lautanen lähde kosteuden luoman imun mukana ilmaan.

Jos tahdot oppia lisää gaiwanin käytöstä ja gongfu-hauduttamisesta, muista lisätä tämä ilmainen lehtinen ostoskoriisi.

Gaiwan soveltuu kaikentyylisille kokonaislehtisille kiinalaisille teelaaduille. Se tosin ei ole paras ratkaisu rikkonaislehtiselle japanilaiselle teelle. Itse pidän paljon kiinalaisista vihreistä teistä, jotka on haudutettu gaiwanissa, erityisesti keväällä kun vihreät teet ovat tuoreimmillaan.


Kommentit
Lisää kommentti