TEEN HAUDUTTAMINEN Tavanomaiseen irtoteen haudutteluun ei tarvita muuta kuin lämmitystapa vedelle, haudutusastia (esim. teekannu tai pelkkä juomakuppi) sekä teesihti, jolla otetaan lehdet pois vedestä haudutuksen päätteeksi. Käytännöllisin sihtimalli on avoin, korinmuotoinen ja mahdollisimman tilava. Sihtiäkään ei tarvita kulhoteessä (ks. liittyvä vinkki). Jos teepakkauksessasi ei ole kunnollisia haudutusohjeita, alla on suhteellisen...
Teen haudutus
MAISTUVA KYLMÄHAUDUTETTU JÄÄTEE
Peng Luo
Maistuva kylmähaudutettu jäätee, helppoa kuin yhteenlasku! Kylmähauduttaminen on sananmukaisesti teelehtien laittamista kylmään veteen, jolloin teehen tulee erilainen, kylmään juotavaan sopivampi makumaailma kuin kuumassa haudutettuna. En tarkalleen muista milloin saimme TeeMaassa päähämme kylmähauduttaa teetä. Pari vuotta sitten aloimme kokeilla eri teelaatujen hauduttamista kylmässä vedessä, ja siitä on muotoutunut meille jokakesäinen juttu!...
NAUTI KIINALAISTA VIHREÄÄ TEETÄ “GRANDPA STYLE”
Peng Luo
Kevät tarjoaa vuoden raikkaimmat vihreät teet, jonka vuoksi se on juhlan aikaa monille teeystäville! Kaukaisessa Aasiassa huhtikuun alussa teepensas heräsi ja puhkesi lehteen talviunen jälkeen; teenpoimijat keräsivät herkkiä nuppuja taitavasti; teetekijät taikoivat tuoreista teenlehdistä kaunista teetä; lopuksi me teeihmiset haudutamme teestä kupin kevättä. Pari viikkoa sitten haudutimme TeeMaassa Anhua Pine Needle vihreää...
VIHREÄN TEEN HAUDUTTAMINEN
Peng Luo
Teen maailmassa vihreät teet ovat tarkimpia sen suhteen, missä lämpötilassa niitä hauduttaa. Moni on pelästynyt vihreän teen kitkeryyttä, kun teetä on haudutettu kiehuvan kuumassa tai liian pitkään – tai pussiteenä, missä muodossa vihreä tee pääsee aniharvoin oikeuksiinsa. Vihreän teen voi kuitenkin kesyttää! MIKÄ VIHREÄSSÄ TEESSÄ ON ERITYISTÄ? Vihreä tee on...